Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Με μια αισιόδοξη ματιά




Αν η καθημερινότητά σου είναι φτωχή, μην την καταφρονήσεις. Κατηγόρησε τον εαυτό σου που δεν είναι αρκετά ποιητής ώστε να μπορέσει να δει τα πλούτη της.Ρ. Ν. ΡΙΛΚΕ

Διαφθορά, συναλλαγή, φθόνος, υλική εξάρτηση, περιβαλλοντολογική καταστροφή και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τον κόσμο που θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, για το θηρίο που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.
Κι όμως ότι συμβαίνει γύρω μας το φτιάχνουμε εμείς, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί σε μικρές παρέες και μεγάλες ομάδες. Ας βγούμε από την ασφάλεια της μίζερης και γκρινιάρικης ζωής μας κι ας βγούμε έξω. Ας κοιτάξουμε ψηλά με αισιοδοξία. Η ζωή είναι όμορφη αρκεί να τη βλέπεις με μάτια που θέλουν να δουν την ομορφιά της, με λιγότερη οργή και περισσότερη αγάπη. Τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και η ομορφιά κρύβεται μέσα σε κάθε εικόνα.
Μη μένουμε μόνοι μας, να γίνουμε ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα, να είμαστε πολλοί, να μας υπολογίζουν.
Πολλές φορές η τύχη μας περνάει από το χέρι μας κι αν ακόμα κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για τη μοίρα όλων μας, εμείς ας τους βγάλουμε τη γλώσσα κι ας γελάμε δυνατά, για να ακούσουν όλοι ότι είμαστε εδώ και περιμένουμε εκείνη την ώρα που οι ποιητές θα κερδίσουν τους τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: